Svensk version

Uthyrningslägenheter

Olsgården i SörbohedenUthyrningslägenheter i Olsgården

Uthyrningslägenheter i Olsgården

Olsgården är en vackert belägen anläggning med 3 mindre lägenheter om ett eller två rum för uthyrning kortare och längre tid till turism och semster, samt en lägenhet om fem rum o kök lämplig för permanentboende.
Hela byggnaden är vackert renoverad (2004) och med hög standard.

Byggnaden uppfördes i början av 1930-talet som pingstförsamlingens samlingslokal. Men kanske det aldrig blivit en samlingslokal här i Sörboheden om det inte varit för en bruten fot;

Många från den här bygden emigrerade till Amerika. Så ock Alfred Johannesson och hans fyra bröder.
I slutet av 1920-talet kom Alfred tillbaka med en stor summa pengar på fickan som han förtjänat som rallare. Han var den ende av de fem bröderna som återvände till Sverige. Ingen av Alfreds fyra bröder såg någonsin sitt barndomshem igen.
Men Alfred bestämde sig nu vid 50 års ålder för ännu en resa till Amerika och skulle gå till fots över skogen till Åmotfors järnvägsstation. Men han halkade så olyckligt vid Norra Yxsjön så han bröt benet. Det blev ingen Amerikaresa för Alfred. Men som den djupt troende han var så bestämde han sig för att istället skänka pengar till bygget av Pingströrelsens samlingslokal som allmänt kallades ”kapellet” och som nu alltså heter Olsgården.

Alla lägenheter innehåller komplett köksutrustning med spis, micro-ugn, kyl med separat frysfack, dusch, toa, kamin, TV, centraldammsugare, barnsäng tillgänglig, mm.

1 lägenhet är särskilt handikappanpassad med rullstolsramp mm.

Tillgång till gemensam tvättstuga och bastu.

Bra mobiltäckning med 4 G (Telias nät). Snabbt Wifi via fibernät i alla lägenheter ingår.

Gemensam topputrustad tvättstuga och bastu.
Barnvänligt område. C:a 1.5 km till närmaste sjö.

I området finns (avstånd inom parentes):

Sjö (1,5 km), badstrand (2 km), fiske (1,5 km), golfbana (35) km, tennisbana (30 km), badhus/simhall (30 km), livsmedelsbutik (17 km), kanoter för uthyrning (15 km + vid Glaskogens turistcenter, se aktiviteter), båt att hyra (1,5 km + vid Glaskogens turistcenter, se aktiviteter), vandringsled (5 km), svamp- och bärskog (0 km).

Mer info under aktiviteter.

Pulka efter skidor

Vintertid:

Längdskidspår (500 m), slalombacke (45 km,valfjällets skicenter), isfiske (15 km),

Avstånd till större orter:

Arvika  – 3 mil
Årjäng – 3 mil
Töcksfors – 3 mil
Oslo – 15 mil
Charlottenberg – 4,5 mil
Göteborg – 25 mil

Uthyrningsvillkor:

Sänglinne medtages.
Vid bokning och betalning minst 3 mån. före bokat datum lämnas 10% rabatt på angivna priser.
Du anländer tidigast kl. 13:00 den avtalade dagen och betalar kontant helst i SEK vid ankomsten. Du lämnar lägenheten senast kl 12:00 avresedagen städad och klar för nästa gäst. Önskas slutstädning kontakta oss.
Om något är fel eller saknas eller något som kan göras bättre från vår sida - Kontakta oss.